Stadion Manchester United ontruimd en wedstrijd afgelast

Vlak voor het begin van de laatste competitiewedstrijd werd een verdacht pakketje gevonden.

Het stadion wordt ontruimd. Foto Andrew Yates / Reuters

De laatste competitiewedstrijd van Manchester United tegen AFC Bournemouth is zondagmiddag afgelast wegens een verdacht pakketje. Later is de nog onbekende inhoud “gecontroleerd” tot ontploffing gebracht door de opruimingsdienst, meldt de politie.

Vlak voor de aftrap werden twee tribunes in het stadion ontruimd. De supporters op de Sir Alex Ferguson- en Stretford End-tribune van het stadion werden eerst geëvacueerd. Op andere tribunes mochten de supporters in eerste instantie blijven. De wedstrijd werd aanvankelijk uitgesteld, maar later op verzoek van de politie afgelast.

Update 20:26: Het verdachte pakketje bevatte geen explosieven. “Het zag er ongelooflijk echt uit”, laat de Britse politie weten. 23:15: Het pakketje blijkt een per ongeluk achtergelaten ‘oefenpakketje’ van een antiterreurstraining.

De spelers waren aan het opwarmen toen “code rood” werd afgegeven, en van het veld gehaald. Er zijn speurhonden ingezet. In het Old Trafford is ruimte voor ongeveer 76.000 man.

Twitter avatar ManUtd Manchester United Kick-off is delayed at Old Trafford after a suspect package was found in the North West Quadrant. Police are inspecting, more to follow.
Twitter avatar gmpolice G M Police Latest update: A controlled explosion has just been carried out within the stadium by bomb disposal experts at Old Trafford. More to follow.

Wannneer de wedstrijd tussen United en Bournemouth wordt ingehaald, is nog niet bekend, maar als het aan de Premier Legaue ligt “zo snel mogelijk”.

Het is de laatste dag van het seizoen in de Premier League. Alle wedstrijden moesten tegelijkertijd beginnen, zodat de spelers niet op de uitslag van andere wedstrijden kunnen anticiperen. Manchester United streed met Manchester City om de vierde plek in de competitie, goed voor deelname aan de voorronde van de Champions League. United moest dan van Bournemouth winnen en City van Swansea verliezen. City speelde zondag echter gelijk, dus verzekerde zich van Europees voetbal.

Bij vorige wedstrijd ook problemen

De voorgaande wedstrijd van Manchester United, afgelopen dinsdag in Londen tegen West Ham United, begon drie kwartier later. De spelersbus van de club van coach Louis van Gaal werd bij het stadion bekogeld met flessen, stenen en vuurwerk. Het voertuig raakte daarbij flink beschadigd. De inzittenden bleven ongedeerd, maar de club wilde wel evenlange voorbereidingstijd als de tegenstander.