‘Dit is bizar’, commentator houdt het niet droog bij winst Verstappen

Ook coureur Coronel weet niet wat hij meemaakt. Van pure blijdschap gooit hij oud-Formule 1-coureur Doornbos van de bank.

Max Verstappen na de winst van de grand prix van Spanje. Foto AFP

Max Verstappen lijkt nog niet te beseffen wat hij heeft losgemaakt. Als jongste grand prix-winnaar ooit en als enige Nederlander schreef hij op zondagmiddag historie op het circuit van Barcelona.

Formule 1-commentator bij Ziggo Sport, Olav Mol, hield het dan ook niet droog. Met overslaande stem doet hij verslag van de laatste meters van Verstappen.

“Man, dat ik dit als commentator mag meemaken. Bizar. Fucking bizar. Jaren zit je naar dingen te kijken en te hopen. En daar is ie… Max Verstappen in de laatste bocht. Barcelona. Yo he, yo ho. Yo fucking hell, wat bizar. Ongelooflijk. Sportoverwinningen zijn zo mooi en deze is de allermooiste die ik in mijn leven gezien heb”

Ook Tom Coronel door het dolle

De laatste ronde van Verstappen is voor coureur Tom Coronel, ook bekend van de vele televisiecommercials met zijn broer Tim, nagelbijten. Hij kijkt, samen met presentator Rob Kamphues, acteur Huub Stapel en oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos, vol spanning naar de race.

De 18-jarige Nederlander moet er alles aan doen om de twee keer zo oude concurrent Kimi Raikkonen van zich af te houden. Wanneer Max Verstappen dan eindelijk als eerste finisht, gooit Coronel van vreugde Doornbos van de bank.

Talloze felicitaties voor Verstappen

De spectaculaire overwinning van Verstappen maakt veel los; de felicitaties stromen binnen.

Twitter avatar MinPres Minister-president Net @Max33Verstappen gesproken en hem gefeliciteerd met fantastische en unieke overwinning. Een ontzettend knappe prestatie.
Twitter avatar MinVWS MinVWS Sportminister Schippers: Een historische dag voor de Nederlandse sport. Heel Nederland is trots op deze wereldprestatie van @Max33Verstappen
Twitter avatar FortAltCit Maurits Hendriks Wat een fascinerend talent is @Max33Verstappen Gefeliciteerd met historische prestatie!
Twitter avatar jpbalkenende Jan Peter Balkenende Max Verstappen: super prestatie! Proficiat
Twitter avatar HumbertoTan Humberto Tan Dat gezicht…het gebaar…gegund, verdiend, inspirerend!!!! #Verstappen https://t.co/rWReGyP1SQ
    • Huib de Zeeuw