Economie

Deze week: diamant kopen, kasteel kijken, Máxima jarig

Foto ANP / Remko de Waal

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren:

1. We blijven nog even thuis op Tweede Pinksterdag, al is er ieder jaar wel iemand die deze vrije maandag wil schrappen. Tot het zover is, kun je traditioneel naar de meubelboulevard of kastelen bekijken op de Dag van het Kasteel.

2. Al jaren zit flexibel werken in de lift. Maar blijft dat zo nu de VAR is verdwenen en het kabinet af wil van schijnzelfstandigheid? Het CBS heeft op dinsdag cijfers. Vandaag wordt ook onze koningin Máxima 45 jaar. Wellicht kan haar man een mooie diamant kopen die op dezelfde dag wordt geveild, mogelijke opbrengst: 38 miljoen dollar.

3. Weinig kwartaalcijfers die er deze week bekend worden gemaakt. Maar op woensdag komt Delta Lloyd, dat onlangs nog een bekritiseerde aandelenemissie deed, met kwartaalcijfers

4. Tijd om op de hoogte te worden gehouden hoe het er met de werkloosheid voor staat. Donderdag komt het CBS met cijfers over april. Wat het aantal werklozen in de VS is, krijgen we op dezelfde dag te horen.

5. De Europese Bankenfederatie vergadert vrijdag in Amsterdam. Ze worden toegesproken door, daar is ze weer, koningin Máxima, die pleit voor het belang van financiële educatie.