De Nationale Opera wint internationale operaprijs

De ‘Opera Company of the Year 2016’ werd in Londen uitgereikt.

Prinses Beatrix krijgt in novemer na afloop van het Opera Gala het jubileumboek uit handen van directeur Pierre Audi (R) en Els van der Plas (L) in de winkel van De Nationale Opera. Het Gala markeert het 50-jarig bestaan van De Nationale Opera. Foto Koen van Weel / ANP

De Nationale Opera is uitgeroepen tot Opera Company of the Year 2016. Dat heeft de organisatie op Twitter laten weten. De Nationale Opera zelf zegt zeer vereerd en dankbaar te zijn.

Twitter avatar DutchNatOpera De Nationale Opera We’re very grateful to receive the Award for Best Opera Company of the Year at tonight’s #OperaAwards2016!

De vakprijs is zondagavond uitgereikt in Londen. Ook operagezelschappen uit onder meer Duitsland, de VS, Polen en Oostenrijk waren genomineerd.

Elf producties per jaar

De Nationale Opera (DNO) is het grootste operagezelschap van Nederland. Directeur/regisseur is Pierre Audi. Het gezelschap zetelt in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. DNO heeft een eigen koor van ongeveer zestig leden. Per jaar worden ongeveer elf producties geproduceerd.

De Internationale Opera Awards bestaan sinds 2012. Ze zijn bedoeld om opera te promoten, mensen te belonen die in de operawereld werken en fondsen op te richten om talent op te leiden.

(ANP)