Club Brugge pakt na elf jaar weer Belgische landstitel

Na de ruime 4-0 overwinning op Anderlecht is de club in de resterende twee speelronden in Jupiler Pro League niet meer bij te halen.

Foto Bruno Fahy / AFP

Club Brugge is kampioen in de voetbalcompetitie van België. Na de ruime 4-0 overwinning op Anderlecht is de club in de resterende twee speelronden in de play-offs van de Jupiler Pro League niet meer bij te halen. Anderlecht is voorlopig nog tweede.

Het is de veertiende keer dat Club Brugge landskampioen is. De laatste keer was in 2005. De club heeft nu zes punten meer dan Anderlecht, dat wel gelijk kan komen, maar dan telt de eindstand in de reguliere competitie. Daar stond Club hoger.

Twitter avatar ClubBrugge Club Brugge KV Beste fans, we vragen jullie om terug de tribunes in te gaan. De spelers willen vieren met alle supporters! #BluvnStoan

Diaby scoort tweemaal in vijf minuten

Voor rust bracht Abdoulay Diaby Brugge al op een 2-0 voorsprong. In de 24ste minuut, de minuut nadat het publiek de in 2008 overleden voetballer François Sterchele (rugnummer 23) herdacht, kopte Diaby de 1-0 binnen. Vijf minuten later scoorde hij zijn vijftiende goal van het seizoen. Na rust schoten Hans Vanaken en Timmy Simons, met een penalty, raak.

De wedstrijd moest twee keer stilgelegd worden vanwege vuurwerk op het veld.