Ontsnapte tijgers Fries dorp gevonden en verdoofd

De dieren ontsnapten uit hun kooi in opvangcentrum Felida. Een dierenarts heeft de tijgers verdoofd.

De tijgers ontsnapten uit een tijgeropvang (de tijger op de foto is niet een van de twee ontsnapte tijgers).
De tijgers ontsnapten uit een tijgeropvang (de tijger op de foto is niet een van de twee ontsnapte tijgers). Foto: Sander Koning / ANP

De twee tijgers die zaterdagochtend ontsnapten uit hun kooi in opvangcentrum Felida in het Friese dorp Oldeberkoop, zijn door de politie gelokaliseerd en vervolgens door een dierenarts verdoofd met een verdovingsgeweer.

Eerder op de dag meldde Omroep Friesland dat de twee tijgers uit hun kooi waren ontsnapt. Het is nog niet duidelijk hoe de tijgers hebben kunnen ontsnappen. Wijkagent Jan Graafstra bevestigt via Twitter dat de dieren zijn verdoofd:

Het gaat om de Bengaalse tijgers Dehli en Radjah. Volgens een woordvoerder van de politie Friesland bevonden de dieren zich na hun ontsnapping nog binnen de omheining van het opvangcentrum, dat in een groot en bosrijk gebied ligt:

“De dieren zijn uit hun kooien ontsnapt, maar bevinden zich nog binnen de omheining van het opvangcentrum. Maar omdat die omheining niet overal deugdelijk is, is er alarm geslagen.”

De politie ging met een helikopter op pad om de dieren te lokaliseren, zo blijkt uit Twitter-berichten van de politie Friesland:

Een dierenarts probeerde de dieren vanuit de auto met een verdovingsgeweer te vangen. In eerste instantie werd één tijger geraakt met het verdovingsgeweer, maar dat schot had niet de juiste uitwerking:

Het Friese dorp Oldeberkoop: