Djokovic verslaat Nadal op gravel Rome, zijn zevende zege op rij op de Spanjaard

Novak Djokovic heeft vrijdag op het masterstoernooi van Rome het titanengevecht met Rafael Nadal gewonnen. De Servische nummer één van de wereld moest diep gaan om de Spaanse gravelkoning in de kwartfinale op de knieën te krijgen: 7-5 7-6 (4).

Cruciaal in het 49e duel tussen Djokovic en Nadal was de tiende game van de tweede set. Daarin kreeg de Spanjaard bij 5-4 op eigen service de kans de set binnen te slepen. Nadal liet echter vijf setpoints onbenut, waarna Djokovic op zijn eerste breakpoint wel meteen toesloeg. De confrontatie tussen de nummers één en vijf van de wereld kreeg een tiebreak, waarin Djokovic zoals zo vaak te sterk bleek. Hij heeft nu de laatste zeven duels met Nadal gewonnen. De Serviër won de afgelopen twee jaar in Rome. Nadal was sinds 2005 zeven keer de beste, Djokovic doorbrak diens zegereeks in 2008 en 2011. (ANP)