Opinie

Rotte Appels

Youp

Natuurlijk jeukten mijn voeten toen ik las dat die aardige Frank de Boer de handdoek in de Arena had gegooid. Wat zou ik dat klusje graag van hem overnemen. Hoe? Simpel. Naar voren!!! Elke Ajacied die onder mijn leiding de bal terugspeelt op de keeper moet verplicht het hele wagenpark van de club wassen en iedereen die het waagt om meer dan drie keer in een wedstrijd de bal laf en veilig opzij te passen mag twee weken op de bank. En niet gewoon op de bank, maar verplicht naast Dennis Bergkamp en proberen hem aan het lachen te krijgen. Volgens mij een onmogelijke opgave.

Als ik de nieuwe Ajax-coach ben gaan we weer foeballe. Wat dat is? Met een beetje risico zoveel mogelijk doelpunten proberen te maken. We zijn klaar met het slow-motiondammen. Te lang hebben we naar veel te veilig condoomvoetbal zitten gluren. Of ik er zondag bij was in Doetinchem? Natuurlijk. Of ik teleurgesteld was? Nee, ik moest vooral lachen. Schitterend gebaar van de hemelse Johan Cruijff, die nummer veertien van De Graafschap het vonnis liet vellen. Heb na afloop wel het mobiele nummer van die Bryan Smeets opgevraagd zodat ik hem even stevig kon bedreigen. Je bent supporter of je bent het niet.

Over bedreigen gesproken. Las iets over Christian Petermann, de fijnzinnige campagneleider van het Limburgse volkspartijtje van onze Jos van Rey. Christian heeft de Rotterdamse officier van justitie Anja Janssen-De Boer vergeleken met de beruchte SS-kampbeul Irma Grese. Dit deed de idioot op Twitter. Hij hoopte ook nog dat Anja diezelfde avond zou verongelukken. Het is natuurlijk geen echte bedreiging, maar ik begrijp heel goed dat Anja dit niet graag over zichzelf leest. Irma Grese was een gruwelijke dame die heerste in Auschwitz, Ravensbrück en Bergen-Belsen. Het OM heeft aangifte tegen Petermann gedaan. Ik denk dat hij zich gaat beroepen op vrijheid van meningsuiting. Hij gaat de rechter beloven dat hij Anja voortaan uitsluitend voor pedofiele geitenneuker zal uitmaken.

Waarom Christian boos was op Anja? Zij had een milde strafeis van twee jaar onvoorwaardelijk uitgesproken tegen Jos van Rey, die deze week aan zijn vriend en aannemer Piet van Pol de opdracht heeft gegeven om op kosten van de gemeente Roermond een kleine gevangenis te bouwen. Voorwaarde is wel dat Jos vanuit de gevangenis gewoon kan doorwerken. Net als collega Willem Holleeder, die het de afgelopen tijd in Vught ook nog knap druk schijnt te hebben gehad. Willem blijkt een echte family man.

Door dit soort berichten had ik een heerlijke week. Helemaal toen ik las dat de top van Volkswagen zichzelf heeft onderzocht en tot de conclusie is gekomen dat ze brandschoon uit de sjoemelsoftware-affaire zijn gekomen. Zo fijn voor deze mannen. Dan ga je verder lekker door het leven en neem je volgend jaar flierefluitend je bonus in ontvangst. Verder maakten ze bekend dat er binnenkort twee nieuwe Volkswagens op de markt komen. De Blatter en de Platini. Schoner dan schoon en nul uitstoot.

En we hadden natuurlijk vrouwen- en homomagneet Douwe Bob met zijn onweerstaanbare knipoogje. Als ik iemand de winst gun is hij het. Dan mogen wij het volgend jaar organiseren en wordt Amsterdam overspoeld door een krijsende menigte zwaainichten. Als dat geen feest is.

En Connie Palmen weer een prijsje. Ze nam de 50.000 euro heel devoot in ontvangst. Ik dacht alleen maar: wat kan bescheidenheid toch mooi vals zijn. En wat kan ik toch slecht tegen amateurtoneel.

Wel lekker dat het weer weer omslaat. Er wordt een witte Pinksteren verwacht en dat is goed voor kunstliefhebbers. Ik bedoel eigenlijk de kunstbezitters. Dat hoeven niet altijd liefhebbers te zijn. De meesten zien hun kunst als belegging. Appeltjes voor de dorst. Ik doel in dit geval inderdaad op de getroffen bezitters van een kwastwerkje van Karel Appel. Bij warm weer schijnen die schilderijen heel stroperig van de muur te druipen. De plakkaten verf donderden met kilo’s tegelijk op de grond. Zichzelf schillende Appeltjes. Zie opeens een meneer in die nieuwe loft van vijfentwintig miljoen aan de Amsterdamse Dam en dat op een mooie zomermiddag al zijn Appels beginnen te druppelen. Maar het kan de man niks schelen. Hij is zielsgelukkig. Hij heeft namelijk net gehoord wie de nieuwe trainer van Ajax wordt. Wie dat is? Jari Litmanen. De enige echte.