Greipel wint etappe, Dumoulin blijft leider en kijkt uit naar zondagse tijdrit

André Greipel heeft vrijdag ook de zevende etappe van de Ronde van Italië gewonnen. In de nauwe straten van Foligno was de Duitser de snelste in de massasprint. Hij raakte aanvankelijk in de verdrukking tijdens de massasprint, maar was toch nog sneller dan de Italianen Giacomo Nizzolo en Sacha Modolo. Greipel bezorgde zijn Belgische ploeg Lotto-Soudal de derde ritzege op rij in de Giro. Hij won ook al de vijfde etappe terwijl teamgenoot Tim Wellens donderdag de zesde etappe op zijn naam schreef.

Tom Dumoulin finishte keurig in het peloton en start zaterdag opnieuw in de roze leiderstrui. De Limburger verdedigt dan een voorsprong van 26 seconden op de Deense nummer twee Jakob Fuglsang. De etappe eindigt op de Alpe di Poti, een gedeeltelijk onverharde klim. „Die heuvel ligt me wel. Ik kijk er naar uit”, zei Dumoulin vrijdag aan de finish in Foligno. Zondag volgt een tijdrit over ruim veertig kilometer in het heuvelachtige Toscane. (ANP)