In beeld

Zo ziet een uitverkocht dartpaleis eruit

Dartfans kwamen donderdagavond massaal naar Ahoy in Rotterdam, voor de eerste avond van de Premier League Darts op Nederlandse bodem. Lees ook: Een emotionele terugkeer naar huis.
De kaarten voor dit toernooi waren binnen drie kwartier uitverkocht. Deze fans wisten op tijd een kaartje te bemachtigen.
Robin Utrecht
Kleurrijk geklede fans van de Schotse darter Peter Wright.
Robin Utrecht
Raymond van Barneveld (links) en Peter Wright (rechts). Wright heeft zijn haar voor het bezoek aan Nederland oranje gekleurd.
Robin Utrecht
Raymond van Barneveld tijdens de wedstrijd.
Robin Utrecht
Ahoy is veranderd in een grote kroeg, net zoals ze het in Engeland doen. Een groot deel van de mensen zit op de tribune, de rest neemt plaats aan de lange houten tafels parallel aan het podium.
Robin Utrecht
Hollandse fans moedigen het gooien van een 9-darter aan.
Robin Utrecht
Zicht op het podium vanaf een van de houten tafels in de zaal.
Robin Utrecht
Ahoy is gevuld met tienduizend fans in allerlei uitdossingen.
Robin Utrecht
Zoals deze vrouw.
Robin Utrecht
Ahoy kleurt groen tijdens de opkomst van Michael van Gerwen. Van Gerwen zou zich na een hoogstaand duel met Taylor als beste plaatsen voor de halve finales.
Robin Utrecht
De doorgaans stoïcijnse Michael van Gerwen tijdens zijn opkomst. Een uitverkocht Ahoy, met tienduizend fans die zijn naam schreeuwen, brengt de beste darter ter wereld bijna aan het huilen. „Maar ik ben blij dat ik het niet deed”, zou hij achteraf zeggen.
Robin Utrecht
Een van de uitzinnige fans. Raymond van Barneveld: „Ik speel zoveel in het buitenland dat ik vergeten ben hoe het hier was.”
Robin Utrecht
De opkomst van dartslegende Phil Taylor, zestienvoudig wereldkampioen. Voorafgaand aan zijn partij tegen Michael van Gerwen.
Robin Utrecht
Na deze avond reist het dartscircus weer door, de halve finales zijn volgende week in de Londense 02 Arena.
Robin Utrecht