Wellens wint in Giro, Dumoulin blijft leider

De Belgische wielrenner Tim Wellens heeft de zesde etappe van de Ronde van Italië gewonnen. In de eerste echte bergrit was hij met afstand de beste klimmer van een groepje ontsnappers. Achter hem pakte Tom Dumoulin tijd op de andere klassementsmannen en verstevigde zijn leidende positie in het algemeen klassement. Achter Wellens werd de Deen Jakob Fuglsang tweede, voor de Rus Ilnoer Zakarin. Dumoulin kwam net achter hen als vierde over de streep, enkele tientallen meters voor veel andere concurrenten in het klassement. Voor hem was het een verrassing dat hij een groot deel van zijn concurrenten op achterstand kon zetten. „Ik had deze vorm niet verwacht. Maar ik zag een kans en pakte hem. Normaal gesproken draag ik nog wel een paar dagen het roze”, zei hij na afloop. (ANP)