Vlucht van Trump: date een Canadees

Donald Trump: in Amerika zien sommigen hem als een Messias, maar velen haten hem. Die laatste mensen zijn de doelgroep van MapleMatch.com. De site belooft gebruikers te koppelen aan de Canadese liefde van hun leven „to save them from the unfathomable horror of a Trump presidency.”

Geïnteresseerden kunnen zich vast inschrijven voor de app die binnenkort live moet gaan. Bedenker is de Texaanse ondernemer Joe Goldman. De Britse krant The Guardian sprak hem. De 25-jarige Goldman heeft een voorliefde voor Canada en het progressieve imago van het land. Zijn site is humoristisch, maar volgens Goldman niet alleen een grap. Inmiddels zouden er tweehonderd inschrijvingen per uur worden gedaan.

Dat sommige Amerikanen een ander heenkomen zoeken indien Trump de verkiezingen wint, blijkt uit zoekcijfers van Google. Na Trumps overwinning op Super Tuesday in maart nam het aantal zoekopdrachten op „how to move to Canada” explosief toe. Een groot deel kwam uit Massachussets en Washington: staten waar Trump ruim won. De Canadese overheid houdt bij hoeveel Amerikanen naar het land verhuizen, maar niet waarom. Dat maakt het lastig een verband te leggen tussen verhuizingen en een presidentskandidaat. Onder George W. Bush was er een migratiepiek, maar dat zou door de verslechterde Amerikaanse economie kunnen komen.