FC Groningen verslaat Heracles in play-offs

FC Groningen is de play-offs om Europees voetbal begonnen met een zege op Heracles Almelo. De ploeg van trainer Erwin van de Looi won donderdag de thuiswedstrijd in de Euroborg met 2-1. PEC Zwolle en FC Utrecht scoorden niet in hun onderlinge duel in Zwolle. In Groningen kopte Hans Hateboer na ruim tien minuten de thuisploeg op voorsprong tegen Heracles. Op slag van rust bracht spits Wout Weghorst de bezoekers op gelijke hoogte. Kort na de pauze zette Rasmus Lindgren het lichte overwicht van FC Groningen om in de 2-1 met een rake kopbal uit een hoekschop. FC Groningen is de ploeg die het vaakst heeft meegedaan aan de play-offs om een ticket voor de Europa League. Van de negen keer lukte het de noorderlingen drie keer. De returns van de duels in de play-offs zijn zondag. (ANP)