George R.R. Martin publiceert hoofdstuk uit ‘The Winds of Winter’

George R.R. Martin, de auteur van de fantasyboekenserie A Song of Ice and Fire, waarvan de populaire tv-serie Game of Thrones is afgeleid, heeft voor het eerst weer een nieuw hoofdstuk van zijn langverwachte boek The Winds of Winter gepubliceerd. De laatste keer dat hij dat deed was een jaar geleden. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair is het hoofdstuk alleen interessant voor de lezers van zijn boeken en niet voor de tv-kijkers, omdat de verhaallijnen sterk van elkaar afwijken. Zo heet het nieuwe hoofdstuk ‘Arianne II’. Dat is een karakter dat in de tv-serie is geschrapt. Martin werkte aanvankelijk nog mee aan de tv-serie, maar de laatste keer dat hij het script van een aflevering schreef was in seizoen vier. De schrijver heeft in de pers gezegd dat hij geen scripts meer schrijft omdat hij The Winds of Winter wil afmaken. Overigens is het nu gepubliceerde hoofdstuk niet helemaal nieuw. Martin heeft er sinds 2011 al fragmenten uit voorgelezen tijdens bijeenkomsten met zijn fans. (NRC)