Memory-spel Dokter Corrie

Het tv-programma Dokter Corrie, dat seksuele voorlichting geeft aan prepubers, heeft een online memory uitgebracht met vagina’s, penissen en borsten.

Door kinderen in ‘Dubbelbloot’ een diversiteit aan geslachtsdelen te tonen, willen de makers hen leren dat verschillen normaal zijn. Volgens de redactie zijn kinderen vaak onzeker over hun lichaam en hebben ze – mede door het getoonde bloot in de media – een vertekend beeld van wat normaal is. Dokter Corrie wil een „realistisch beeld” geven, als tegenwicht. Eindredacteur Juliëtte van Paridon in het persbericht: „Kinderen die Dubbelbloot in de testfase speelden, merkten op hoe verschillend echte borsten, piemels en vagina’s eruit kunnen zien als je volwassen bent. Ze zagen hoe ‘blootgewoon’ ze eigenlijk zijn.”

In het tv-programma van de publieke omroep praat Dokter Corrie (Martine Sandifort) op humoristische wijze over seksualiteit, voor kinderen van negen tot twaalf jaar.