Dick Advocaat in gesprek met KNVB over functie als assistent-bondscoach bij Oranje

Er zijn gesprekken gaande tussen Dick Advocaat en de KNVB over een functie als assistent-bondscoach. Van een getekend contract is echter nog geen sprake, laat de bond weten. De NOS meldde eerder op donderdag dat zijn komst definitief was.

Advocaat (68) zou een van de assistenten van bondscoach Danny Blind worden bij het Nederlands elftal en Ruud van Nistelrooij vervangen. Die neemt na de komende oefeninterlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk afscheid als assistent-bondscoach.

„De directie van de KNVB kan enig nieuws daaromtrent op dit moment niet bevestigen”, meldde de bond op de website

Advocaat vervulde in het verleden meerdere keren een rol bij het Nederlands elftal. Hij was tweemaal assistent-bondscoach, van 1984 tot 1987 en van 1990 tot 1992. Twee periodes was hij bondscoach (1992-1995 en 2002-2004) bij Oranje. Wat lang aan hem kleefde is de veel bekritiseerde wissel van de uitblinkende Arjen Robben op het EK van 2004 tegen Tsjechië, nadat hij eruit werd gehaald gaf Oranje een 2-1 voorsprong weg.

Advocaat was sinds februari adviseur van Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst, die in een zware periode zat. Sinds de komst van Advocaat bleef Feyenoord in dertien duels ongeslagen en werd het bekertoernooi gewonnen.