NEC trekt Duitse trainer Peter Hyballa aan

Hyballa komt over van Bayer Leverkusen. Hij volgt Ernest Faber op die naar FC Groningen vertrok.

Peter Hyballa (l) werd vrijdag gepresenteerd als de nieuwe trainer van voetbalclub N.E.C. Danny Hoekman (r) wordt technisch manager.
Peter Hyballa (l) werd vrijdag gepresenteerd als de nieuwe trainer van voetbalclub N.E.C. Danny Hoekman (r) wordt technisch manager. Foto: Piroschka van de Wouw / ANP

Voetbalclub NEC uit Nijmegen heeft de Duitse trainer Peter Hyballa aangetrokken. Dat heeft de club vrijdagochtend bekendgemaakt. Hij is de opvolger van de naar FC Groningen vertrokken Ernest Faber.

De komst van de 40-jarige Hyballa hing al een tijdje in de lucht. Hij ondertekent een contract voor twee jaar en komt over van Bundesliga-club Bayer Leverkusen, waar hij het elftal onder negentien jaar trainde en eerder ook assistent-trainer was. Daarvoor was hij hoofdcoach bij onder meer het Duitse Alemannia Aachen en het Oostenrijkse Sturm Graz. Hyballa spreekt goed Nederlands: hij heeft een Nederlandse moeder en is tweetalig opgevoed.

NEC presenteerde vrijdag tevens oud-speler Danny Hoekman als nieuwe technisch manager. Hij tekende een contract voor drie seizoenen.

Opvolger Faber

Hyballa volgt Ernest Faber op, die al na één seizoen in Nijmegen richting FC Groningen vertrekt. NEC beleefde met Faber een succesvolle rentree in de eredivisie en eindigde op de tiende plaats.