IMF waarschuwt tegen Brexit

De Britten roepen een periode van lagere economische groei, lagere huizenprijzen en lagere aandelenprijzen over zichzelf af als ze volgende maand besluiten uit de Europese Unie te stappen. Deze waarschuwing deed het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vrijdagochtend in de aanloop naar het Britse referendum over EU-uittreding op 23 juni. „Een stem voor uittreding zou een lange periode van verhoogde onzekerheid inluiden”, aldus het IMF in een jaarlijks rapport over de Britse economie. Het IMF voorspelt „onrust op de financiële markten” en een „klap voor de economische groei” bij een ‘Brexit’. Voor- en tegenstanders van de Brexit bestoken elkaar met cijfers over de gevolgen van het verlaten van de EU. Minister van Financiën George Osborne meent dat de schade van een Brexit tussen de 3,4 tot 9,5 procent van het bbp zal zijn. Economists for Britain, een groep voorstanders van de Brexit, voorspelt juist extra economische groei van 3,4 procent. (Reuters)