Probeer het zelf: eindexamen VWO Nederlands

Hoe goed ben jij in tekstanalyse? Doe hier het examen Nederlands van gisteren en bekijk of je zou slagen.

Lange teksten en veel vragen. Over stijlmiddelen, soorten argumentatie en de functie van bepaalde alineas. Gisteren maakten vwo-scholieren hun eerste examen, Nederlands. Onze vloggers vonden het lastig.

Hoe zou jij scoren? We hebben een aantal multiple-choice vragen uit het examen van gisteren geselecteerd. Lees, als je wilt weten of je Nederlands nog zou halen, daarvoor eerst deze twee teksten die gisteren werden gebruikt.

Hier vind je de eerste tekst, De prijs van werk, het verscheen oorspronkelijk in de Volkskrant. En hier de tweede, Sylvie en Rafaël tonen de morele crisis aan, het originele stuk werd geschreven door NRC-redacteur Steven de Jong.

Probeerexamen
VWO Nederlands

Kies een van de antwoorden