In beeld

Dit zijn de winnaars van de NRC-Kamera Express fotowedstrijd van april

Het hele jaar door organiseert NRC een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In april was dat 'Architectuur'. De vakjurypijs gaat naar de inzending 'Abstracte weergave van een trap van Berlage' van Ferry Passchier. Jurylid Wilfried de Jong: “Ik vind het mooi om te zien dat deze fotograaf voor detail is gegaan in plaats van dat het gehele gebouw op de foto gezet moet worden. De fotograaf heeft een duidelijke keuze gemaakt.” De publieksprijs is gewonnen door Wiggert Jan de Vries. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij. Meer foto's bekijken of zelf inzenden kan op foto.nrc.nl. Het thema van de maand mei is 'Lente'.
1. De winnaar: Abstracte weergave van een trap van Berlage Ferry Passchier
2. Zuidas Anna Walters
3. New Orleans Rotterdam Jochem Toolenaar
4. Museum Hilversum Hans Peter Föllmi
5. Zonder titel John Patrick Nan
6. Pompen & Verlouw, 's-Hertogenbosch Theo van Dooren
7. Zonder titel Cynthia van Diggele
8. Service gebouwtje Dina van der Meulen-Laverman
9. Uitzicht CONO Kaasfabriek, architect Bastiaan Jongerius Katja Effting
10. Lost in Amsterdam (110) - In het Paleis Ray van Schaffelaar
Publieksprijswinnaar: Amsterdamse Golden Gate Bridge in de mist. W.J. de Vries