Spanje gaat voorop in herstellende markt

De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in april uitgekomen op het hoogste niveau in zeven jaar. Met de in totaal 1.273.733 registraties is de autoverkoop terug op het niveau van vlak voor de crisis. Dat heeft autoverkoopbrancheorganisatie ACEA vrijdag bekendgemaakt.

De verkopen stegen afgelopen maand 9,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Van de grote automarkten presteerde Spanje met een stijging van ruim 21 procent het best. In Nederland was de toename bijna 3 procent. Het best verkochte automerk in de Europees Unie was Volkswagen, met ruim 152.000 wagens. Daarna kwamen Renault, Opel en Peugeot. Het marktaandeel van het gehele Volkswagen-concern, dat verder de merken Skoda, Audi, Seat en Porsche heeft, daalde naar 25,2 van 26,1 een jaar eerder. Ook Renault, Peugeot, Citroën en Opel verloren terrein. Onder meer Fiat, BMW, Mercedes en Toyota deden het beter. (ANP)