Asbest vrijgekomen bij grote brand Amersfoort

Bij de brand op een industrieterrein werden in de nacht van donderdag op vrijdag ook drie loodsen verwoest.

Vlammenzee vannacht bij loodsen op bedrijventerrein De Hoef.
Vlammenzee vannacht bij loodsen op bedrijventerrein De Hoef. Foto: ANP

Bij een grote brand in Amersfoort is in de nacht van donderdag op vrijdag asbest vrijgekomen. Ook werden drie loodsen verwoest, meldt RTV-Utrecht. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De brand brak uit rond 2.00 uur. Een loods op de Hoefseweg met daarin een kinderdagverblijf, een meubelzaak en een autobedrijf brandde volledig af. Mensen in nabijgelegen woningen zijn geëvacueerd. Het terrein is afgezet vanwege het vrijgekomen asbest en de vele rook die is vrijgekomen. Het asbest is voor zover bekend niet neergekomen in woonwijken.

De brandweer was vrijdagochtend nog steeds aan het nablussen, maar het vuur breidt volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio niet meer uit:

Op de volgende beelden is te zien hoe groot de ravage is:

Industrieterrein De Hoef: