Penthouse aan de Dam kost 25 mln. En dat is met butler, conciërge, catering, valetparking

Een appartement met uitzicht op het Paleis op de Dam mag wat kosten. Volgende week gaan op de Dam veertien appartementen en penthouses in de verkoop. Het goedkoopste heeft een vraagprijs van 1,1 miljoen euro. Het duurste: 25 miljoen euro. Voor dat bedrag krijgt de koper een penthouse van 1.230 vierkante meter, met vier meter plafondhoogte, en een dakterras van 185 vierkante meter.

Het penthouse op het adres Dam 3, naast De Bijenkorf, wordt daarmee mogelijk het duurste appartement van de stad. In januari dit jaar kocht horeca- en vastgoedondernemer Won Yip voor zo’n 16 miljoen euro een penthouse van 1.440 vierkante meter in het Pontsteigergebouw.

Voor 25 miljoen euro krijgt de koper niet alleen een penthouse, maar ook aanvullende ‘services’, aldus de makelaar, Christie’s International Real Estate. Het naastgelegen Hotel Krasnapolsky biedt de bewoners onder andere valetparking, butlers, beveiliging, catering en conciërges aan.

De veertien „uiterst exclusieve” appartementen en penthouses worden herontwikkeld in het voormalige hoofdkantoor van bouwbedrijf Verwelius. De verkoop van de appartementen begint op 21 mei. De oplevering van het pand is voorzien aan het eind van volgend jaar. (NRC)