Trainer Groenendijk weg bij Excelsior

De 51-jarige oefenmeester wist Excelsior dit seizoen knap te behouden voor de eredivisie.

Groenendijk is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Foto: ANP

Trainer Fons Groenendijk vertrekt bij Excelsior. Dat laat de Rotterdamse eredivisionist donderdag weten op zijn website. Zijn contract, dat nog één seizoen doorliep, wordt in overleg met de club ontbonden.

Groenendijk wist Excelsior onlangs nog een jaar in de eredivisie te houden, door na een overwinning tegen SC Cambuur (0-2) op de slotdag van de competitie keurig als vijftiende te eindigen. De Rotterdammers ontsnappen daarmee aan nacompetitie.

Nieuwe uitdaging

Ondanks dat de 51-jarige oefenmeester uit Leiden pas één jaar in dienst is bij de club, is hij naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging:

“We wisten dat het een lastig jaar zou worden en ik denk dat we uiteindelijk hartstikke blij kunnen zijn dat we ons als Excelsior rechtstreeks hebben kunnen handhaven. Het is echter ook een zwaar seizoen geweest. Na zondag heb ik alles voor mezelf op een rij gezet en geconcludeerd dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging.”

Groenendijk, als speler onder meer actief bij FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Manchester City, volgde vorig jaar Marinus Dijkhuizen op bij Excelsior. Hij werkte als trainer eerder voor Willem II, FC Den Bosch en de beloften van Ajax.

Trots overheerst

Excelsior hoopt “zo snel mogelijk een vervanger aan te kunnen trekken”. Ondanks het onverwachte vertrek van Groenendijk, overheerst door de handhaving bij de club een gevoel van trots:

“Wij zijn heel erg trots dat we ons voor het tweede achtereenvolgende seizoen hebben weten te handhaven in de Eredivisie. Voor Excelsior een prima prestatie. Het contract met Fons liep bovendien nog een jaar door. Toen hij echter liet weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, hebben wij besloten dit te respecteren.”

    • Etienne Verschuren