Heemels ging van geld uit partijkas naar Madonna

Michael Heemels, ex-fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten van Limburg en voormalig woordvoerder van partijleider Geert Wilders, heeft het geld dat hij gestolen heeft uit de partijkas uitgegeven aan luxeartikelen. Dat melden Limburgse media. Heemels zou onder meer 900 euro hebben betaald voor kaartjes voor een concert van Madonna en 700 euro voor verlovingsringen. Uit accountantsonderzoek in februari bleek dat Heemels vanaf 2011 175.000 euro gestolen heeft uit de partijkas. Naar eigen zeggen deed hij dat wegens een drank- en drugsverslaving. Nu blijkt dat Heemels het geld ook gebruikte voor een concert, verlovingsringen, verkeersboetes en een overnachting in een luxe hotel in Berlijn. Ook nam hij tienduizenden euro’s aan contant geld op met de bankpas en creditcard van de PVV. De waarnemend fractievoorzitter Robert Housmans van de PVV deed kort na het vertrek van Heemels aangifte wegens verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte. Heemels heeft gezegd dat hij alles wil terugbetalen. (NRC)