Prince in besloten kring gecremeerd in Minneapolis

Foto ST. PAUL PIONEER PRESS

De Amerikaanse popartiest Prince is zaterdag (lokale tijd) in besloten kring gecremeerd. Een kleine groep familieleden, vrienden en collega’s nam afscheid op Paisley Park, het landgoed van Prince in de staat Minnesota, aldus zijn manager. Ze sprak over „een mooie dienst”. Onder de aanwezigen waren zangeres Sheila E., de voormalige bas-gitarist van Prince Larry Graham en model Damaris Lewis.

Honderden fans hadden zich buiten verzameld.

De laatste rustplaats van de donderdag overleden Prince wordt niet bekendgemaakt, meldde zijn manager. Zijn lichaam was vrijdag na een autopsie vrijgegeven. De doodsoorzaak is nog onbekend. „Het zal nog minstens vier weken duren voordat we de resultaten van de autopsie krijgen”, aldus zijn manager. Het toxicologische onderzoek neemt zo veel tijd in beslag. (ANP/Reuters)