Ook in China grijpt Joost Luiten net naast titel in European Tour

Hoge klasseringen genoeg voor Joost Luiten, maar nog geen overwinning. „Het gaat een keer mijn kant op vallen”.

Voor de tweede week op rij heeft golfer Joost Luiten naast een titel gegrepen op de European Tour. Vorige week lukte het Luiten net niet om in Spanje te winnen, maandagochtend eindigde hij op de gedeeld tweede plaats in het Chinese Shenzhen.

Luiten was zondag een eind gekomen op de afsluitende vierde ronde van het Shenzhen International, maar moest toen zijn titeljacht staken vanwege onweer. Maandagochtend produceerde hij op de afsluitende drie holes nog één birdie en kwam zo op een totaal van veertien onder par.

De Zuid-Koreaan Lee Soo-min sloeg op de laatste drie holes echter een birdie, een eagle en een bogey en wist zo op zestien onder par te komen. Daarmee kaapte hij de titel weg voor de neus van de Nederlander, die de tweede plaats uiteindelijk deelde met de Zuid-Afrikaan Brandon Stone.

Voor Luiten was het alweer de zesde top tien-positie in negen toernooien, maar een overwinning ontbreekt nog. Dat komt wel, verzekerde hij tegenover golf.nl. „Het gaat gewoon goed, ik geef mezelf elke week de kans om te winnen. Meer kan je niet doen en het gaat een keer mijn kant op vallen. Natuurlijk wil je winnen, maar als ik zo blijf spelen, komt dat wel.”

Vorige week eindigde de dertigjarige Rotterdammer na de vierdaagse in San Roque in Spanje op de tweede plaats, één slag achter de Britse winnaar Andrew Johnston. Dankzij die tweede plaats steeg hij op de wereldranglijst van de 82ste positie naar plek 64. Op de ranking van de Europese Tour steeg hij naar plek 14.

In zijn missie om de wereldtop te halen, heeft de golfer een mental-coach ingehuurd. Het gaat om Chris Henry, een Engelse oud-snookerspeler. Luiten heeft altijd van zichzelf gezegd dat hij mentaal sterk is. „Daar is niets aan veranderd. Maar ik denk wel dat ik met hulp van Chris net weer een paar procent sterker kan worden.” (ANP)