Michel Jarre wijst de weg naar de toekomst

Met zijn ambitieuze, twee albums omvattende project Electronica eert Jean-Michel Jarre de beoefenaars van elektronische muziek en wijst hij een weg naar de toekomst. Na de bevlogen eerste editie, inclusief gastmuzikanten Laurie Anderson en cellist Lang Lang, wordt deel twee met bijdragen van Pet Shop Boys en Gary Numan gedeeltelijk bestuurd door de automatische piloot.

Veteraan Jarre (67) is op zijn best als hij zich laat uitdagen, zoals in de buitenaardse robotmuziek van These Creatures met Julia Holter en het ritmisch complexe The Architect met technopionier Jeff Mills. Het meest opwindende en tegelijk meest sobere moment van Electronica 2 arriveert aan het eind van het jachtige ‘Exit’, als klokkenluider Edward Snowden zijn (gesproken) visie geeft op een bredere wereld dan alleen die van de popmuziek.