‘Duel van De Bakker verdacht’

Thiemo de Bakker. Foto KOEN SUYK/ANP

Bij een duel van de Nederlandse tennisser Thiemo de Bakker zijn verdachte gokpatronen opgetreden. Dat schrijft het Algemeen Dagblad donderdag, een woordvoerder van de tennisbond bevestigt dit. De Bakker verloor in 2014 in het Argentijnse San Juan van Gianni Mina. Het verlies was verrassend: De Bakker speelde op zijn favoriete ondergrond (gravel) en was op dat moment de nummer 142 van de wereld, zijn tegenstander stond 252ste. Een verdacht gokpatroon kan er mogelijk op duiden dat een wedstrijd is omgekocht, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Tegen het AD zegt De Bakker dat hij hopeloos uit vorm was. De KNLTB kreeg een signaal binnen over het verdachte gokpatroon van de bewuste wedstrijd en gaf dit door aan de Tennis Integrity Unit, die optreedt tegen corruptie. Ook bij singlepartijen van Antal van der Duim en Boy Westerhof waren in 2014 verdachte gokpatronen, ook deze twee partijen zijn door de bond aangemeld bij Tennis Integrity Unit. (NRC)