Zeker 94 doden bij aanslagen Bagdad

De Iraakse hoofdstad Bagdad is woensdag getroffen door een reeks aanslagen, met zeker 94 doden. IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. De zwaarste aanslag, met zo'n 63 doden, was op een markt in de shi’itische wijk Sadr City. Later werden autobommen tot ontploffingen gebracht in twee shi’itische buurten in het noorden van de stad. Een aanslag was gericht op een politiebureau; onder de achttien doden waren vijf agenten. Bij de derde aanslag vielen twaalf doden. Shi’ieten zijn vaker doelwit van terreuraanvallen van het sunnitische IS. Die heeft naast een deel van Syrië ook gebieden in Irak onder controle, waaronder een groot deel van West-Irak en de miljoenenstad Mosul, maar verliest terrein. Volgens de regering heeft IS nog 14 procent van Iraaks grondgebied in handen. (AFP, AP)