Groningen wint, PEC Zwolle en Utrecht gelijk

In het eigen Euroborg-stadion was Groningen met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Almelo. Zwolle en Utrecht speelden gelijk.

Foto ANP

FC Groningen heeft in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal gewonnen van Heracles Almelo. In het eigen Euroborg-stadion was Groningen met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Almelo.

Groningen kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een kopbal van verdediger Hans Hateboer. Vlak voor rust kwam Heracles langszij, toen Jaroslav Navratil knap doorkopte en spits Wout Weghorst de 1-1 binnenschoot. Maar de gelijke stand was van korte duur. Vier minuten nadat de spelers weer het veld opkwamen, kopte Groningen-aanvoerder Rasmus Lindgren de 2-1 binnen. De return is aanstaande zondag in het Polman Stadion van Heracles.

Utrecht en Zwolle gelijk

De eerste wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht om een plek in de finale van de play-offs is uitgelopen op een gelijk spel. Het was een wedstrijd met weinig kansen en opvallende gebeurtenissen. De twee ploegen treden zondag weer tegen elkaar aan in Stadion Galgewaard in Utrecht. Het team dat dan wint, speelt op 19 en 22 mei tegen de winnaar van de wedstrijden tussen FC Groningen en Heracles Almelo. De uiteindelijke winnaar daarvan gaat door naar de derde ronde van de Europa League

.