Gemeenteraadslid D66 Beemster neergestoken

In Zuidoostbeemster is een gemeenteraadslid van D66 neergestoken. De omgeving is afgezet en de politie zoekt met een helikopter naar de dader.

Foto ANP

In het Noord-Hollandse plaatsje Zuidoostbeemster is donderdagmiddag een gemeenteraadslid van D66 neergestoken. Het gaat om Marian Segers, bevestigt de fractievoorzitter van de lokale D66-afdeling aan NRC.

De steekpartij zou bij haar huis hebben plaatsgevonden. De omgeving is inmiddels afgezet en de politie zoekt met een helikopter naar de dader, meldt het AD. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht, het is niet bekend hoe het met haar gaat.

Fractievoorzitter Gerard Groot van de plaatselijke D66 zegt “verbijsterd en bezorgd” te zijn. Hij heeft nog geen contact gehad met de politie, maar zegt “er niet aan te twijfelen” dat het om Segers gaat. Een eventueel politiek gemotiveerde aanslag kan hij zich niets bij voorstellen.

“Ik heb geen idee wat er gebeurd kan zijn. Ik hoop dat we snel duidelijk gaan krijgen wat er precies is gebeurd. Intussen moeten we in hoop en vrees verder.”

Via Burgernet verspreidde de politie een bericht dat er moet worden uitgekeken naar een grijze Chevrolet Avea. Volgens het AD is die auto inmiddels gevonden. Marian Segers zit voor D66 in de gemeenteraad van Beemster.