Degradatie Newcastle United

Norwich City en Newcastle United degraderen uit de Premier League. De twee clubs kunnen niet meer op de veilige zeventiende plaats komen, nadat Sunderland zich woensdagavond verzekerde van die plek door een thuiszege op Everton (3-0) – verdediger Patrick van Aanholt maakte het openingsdoelpunt.

Newcastle United degradeerde in 2009 voor het laatst en keerde destijds na één seizoen weer terug op het hoogste niveau. Niemand in Newcastle had dit seizoen rekening gehouden met degradatie. De ploeg wilde meedoen om de prijzen en gaf 100 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Georginio Wijnaldum, vorig seizoen nog aanvoerder van kampioen PSV, was een van de grote aankopen in de zomer. Bij Newcastle staan nog meer Nederlanders onder contract: Tim Krul, Siem de Jong, Daryl Janmaat en Vurnon Anita. Norwich City won woensdag nog wel van Watford (4-2), maar de zege was onvoldoende voor lijfsbehoud. (ANP)