3DOC: Deal with It

In haar eerste documentaire vertelt televisieregisseur Shamira Raphaëla over haar band met twee destructieve familieleden. Terwijl ze zelf aan succesvolle tv-producties als Expeditie Robinson werkt, hebben haar vader en haar broer het leven niet op orde.

Raphaëla groeide op in Aruba, heeft een Curaçaose vader en een Nederlandse moeder. Deal with It laat het leven van haar drugdealende, heroïneverslaafde vader Pempy en haar criminele broer Andy zien. Ze doen vaak een een beroep op hun geslaagde zus en dochter, wat niet makkkelijk is voor haar. Maar Raphaëla brengt niet alleen ellende in beeld. Eerder vertelde ze tijdens een interview met het radioprogramma Nooit meer slapen dat ze ook wil laten zien dat haar vader ondanks alles een lieve man kan zijn, net als haar broer. Sommige mensen vragen zich wel eens af waarom ze niet met ze breekt: „Als ik ze zou loslaten, dan mis ik ook een heel groot stuk van liefde in mijn leven. En dan mis ik ook de steun die ze me geven.” Deze documentaire was eind 2014 al eens te zien op tv, maar is de moeite waard voor iedereen die hem destijds gemist heeft.