Roda JC zet trainer Kalezic op non-actief na laatdunkende opmerkingen over collega

Het was een publiekelijke vernedering die het bestuur van Roda JC geen andere keus gaf dan hem per direct op non-actief te zetten. Trainer Darije Kalezic zei het zondag echt voor de camera: zijn collega Ton Caanen, technisch directeur bij Roda, was „misschien te lang autoverkoper geweest”.

Indirect zei de Bosnische trainer dat Caanen onvoldoende thuis was in zijn vak, hetgeen voor Roda de druppel was om met Kalezic te breken. „Hij heeft met zijn uitlatingen de grens van het betamelijke overschreden”, verklaart Roda. „Vanwege de onhoudbare situatie die hierdoor is ontstaan, heeft Roda zich genoodzaakt gezien Kalezic per direct op non-actief te stellen.” Hoewel Kalezic met de behaalde veertiende plek voldeed aan de doelstelling (handhaving), wilde de club deze zomer sowieso al van hem af, ondanks zijn contract tot 2017. Kalezic, die eerder werkte bij onder meer De Graafschap en PSV, gold als een eigengereide coach die er niet in slaagde om Roda attractief te laten spelen. Thuis won de club maar drie duels. Roda voegt zich nu in een rijtje met Vitesse en Willem II, die eveneens op zoek zijn naar een nieuwe trainer. NEC heeft die inmiddels gevonden, zo bericht Voetbal International. De Nijmeegse club is in verregaande onderhandeling met de Duitser Peter Hyballa, nu jeugdtrainer bij Bayer Leverkusen.