Stort je in een massavechtpartij, net als Neo in The Matrix Met een kettingzaag gigantische demonen doormidden klieven

Ze zien er zo onschuldig uit, met hun grote ogen en kleurige jurkjes. Zoete tekenfilmheldinnen. Maar de Powerpuff Girls maken graag hun vijanden een kopje kleiner. Ook in Rush Fight en Warhammer: Freeblade kun je er flink op los meppen.

Als je wilt weten hoe Neo zich gevoeld moet hebben in zijn massamatpartij in The Matrix Reloaded, dan moet je Rush Fight eens uitproberen. In deze 2D-game is het doel simpel: zoveel mogelijk vijanden lens schoppen of slaan. Dat is gemakkelijk, want de eindeloze stromen vechtersbazen presenteren zich netjes om de beurt vanuit twee richtingen. Met een tik op de rechter- of linkerhelft van het scherm schakel je deze Mine Craft-achtige Agent Smiths uit. Maar denk niet dat Rush Fight eenvoudig is, het spel doet zijn gehaaste naam eer aan. Je krijgt maar een beperkte hoeveelheid tijd om te spelen op de klok. Elke vijand die je uitschakelt, levert een paar extra seconden op. De druk is dan ook hoog om zoveel mogelijk mannetjes te kloppen, maar je maakt gemakkelijk de fout de verkeerde schermhelft aan te tikken. Als je dat doet, is het meteen game over en krijg jij slaag. Rush Fight is vanzelfsprekend een perfecte game voor in-app-aankopen; voor schappelijke bedragen kun je munten kopen om nieuwe omgevingen en personages te ontvangen.

Warhammer 40K: Freeblade is met stip het beste spel uit de oorlogszuchtige franchise. Waarom? Juist omdat het alles wat het bordspel kenmerkt – de moeilijke spelregels, de grootse achtergrondverhalen die door fans verslonden worden, maar onbegrijpelijk zijn voor het grote publiek – achterwege laat. Warhammer 40K: Freeblade is een fraai geanimeerde rechttoe-rechtaan-shooter. Je kruipt in de huid van een Imperial Knight (een metershoge wandelende cyborg) en dan begint de lol. In meer dan tweehonderd missies maai je hele legioenen aan akelige soldaten en lelijke orks neer met je machinegeweer, blaas je tanks op met raketten en gebruik je een kettingzaag om gigantische demonen van dichtbij doormidden te klieven. De besturing is eenvoudig: door te slepen en te tikken, ontketen je een hels geweld. Hoewel Warhammer 40K: Freeblade gratis te downloaden is, betekent dat niet dat je er geen geld voor neer hoeft te tellen. Hoewel je veel power-ups verzamelt, bouw je je Imperial Knight sneller uit met in-app-aankopen. Gelukkig kun je ook gratis heel tevreden hordes vijanden verpletteren.