Film over The Smiths krijgt groen licht van Morrissey

Acteur en regisseur Joe Manganiello gaat een film maken geïnspireerd door de legendarische Britse rockgroep The Smiths (1982-1987). De film die Shoplifters of the World Unite gaat heten, zal gebaseerd zijn op een incident eind jaren tachtig, waarbij een verwarde fan van de groep een discjockey gijzelde van een radiostation in Denver en eiste dat alleen nog muziek van The Smiths zou worden gedraaid. De film heeft de zegen van de voormalige voorman van de groep, Morrissey, die „tegen een vriendelijke prijs” toestemming verleende om muziek van de band voor de soundtrack te gebruiken. Eerder werd al bekend dat er een andere biopic in de pijplijn zit over Morrissey. Die film van regisseur Mark Gill gaat Steven heten en zal gaan over zijn jonge jaren vóór The Smiths.