SBM Offshore: omzet met kwart gedaald

SBM Offshore heeft in het eerste kwartaal ruim een kwart minder omzet geboekt dan een jaar eerder, 442 miljoen dollar (388 miljoen euro) tegen 601 miljoen dollar in 2015. Volgens bestuursvoorzitter Bruno Chabas is dat het gevolg van het uitblijven van investeringen in de oliewereld door de lage olieprijs. Het Nederlandse bedrijf bouwt en verhuurt drijvende fabrieken voor de productie en opslag van olie en gas. De verkoop van deze zogeheten FPSO’s is ingezakt, maar de verhuur van deze installaties middels langjarige contracten levert nog wel geld op. Het bedrijf handhaaft de verwachting dit jaar een omzet te maken van 2 miljard dollar en een winst te boeken van 750 miljoen dollar. Over de corruptieonderzoeken in Brazilië en de Verenigde Staten, werden bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers geen mededelingen gedaan. (NRC)