Alex Klaassen krijgt Johan Kaart Prijs

Alex Klaassen krijgt dit jaar de Johan Kaart Prijs. De cabaretier, zanger en acteur ontvangt de theaterprijs omdat de jury hem „het grootste multitalent vindt dat we op dit moment hebben”. „Altijd glashelder, technisch knap, oergeestig, dan weer met fijn vileine trekken en even zo snel weer ontroerend. Zijn prachtige zangstem zet hij ongekend veelzijdig in. Trekt voor al zijn rollen het onderste uit de kast,” schreef de jury. De prijs is een initiatief van theatermaker en acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De jury vond het hoog tijd Klaassen te eren na het zien van zijn verschillende rollen in de voorstelling De Gelaarsde Poes. Eerder ontvingen onder meer Simone Kleinsma, Huub Stapel, Tjitske Reidinga en Tineke Schouten de Johan Kaart Prijs. (ANP)