Brand in silo voor steenkool Maasvlakte

Op de Maasvlakte is woensdagochtend brand uitgebroken boven op een silo waarin steenkool wordt gemengd. Daarbij is veel rook vrijgekomen. Er zijn ook blusboten van het Havenbedrijf Rotterdam ingezet. De silo hoort volgens een woordvoerder van de brandweer bij een energiecentrale van het bedrijf Engie, voorheen GDF-Suez. „Het is een lastig object, waardoor het bluswerk wat langer kan gaan duren.” De brand woedde vanochtend ook op de lopende band. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Het werk wordt op die plek automatisch gedaan. Wel is er forse materiële schade. Ook was er overlast voor bedrijven in de omgeving. Vrachtwagens liepen vertraging op doordat de weg was afgezet. De centrale is een van de twee nieuwe kolencentrales op de Maasvlakte. (ANP/NRC)