Een zoet en kruidig bad vol Cartoon Network-nostalgie

Iedereen die rond de eeuwwisseling opgroeide en Cartoon Network keek heeft een zwak voor het tekenfilmdriemanschap Dexter’s Laboratory, Johnny Bravo en The Powerpuff Girls. Probeer eens niet in je hoofd mee te neuriën met de intronummers of oneliners uit je hoofd op te zeggen (‘Dee Dee, get out of my laboratory!’). Flipped Out – The Powerpuff Girls voelt als een warm bad vol nostalgie en ‘sugar and spice’. Deze game van Cartoon Network is een heerlijke mix van een Candy Crush-achtig puzzelspel en een 2D-arcadevechter. In Flipped Out moeten de jeugdige superhelden in vier hoofdstukken met elk pakweg tien levels hun fictieve stad Townsville beschermen tegen superschurken. Door je mobiele apparaat te kantelen kun je tijdens het spelen van strategie veranderen. Horizontaal moet je de vijanden op het scherm groeperen en verslaan als in Bejeweled, verticaal is het knoppen rammen om ze in elkaar te slaan. Flipped Out is een verfrissend spel, verpakt in warme herinneringen.

    • Hans Klis