Media

Dit schrijven andere media vandaag

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Gedoe over de boeken bij Value8

What goes around, comes around. Dat blijkt ook het geval bij Value8. Jarenlang knokte Peter-Paul de Vries als voorzitter van de Vereniging van Effectenbezitters tegen topmannen van beursgenoteerde bedrijven. Waarom is die bonus zo hoog? Waarom is de boekhouding onduidelijk? Waarom wordt er niet meer dividend uitgekeerd?

Nu ligt De Vries zelf onder vuur, schrijft De Telegraaf. Vandaag vindt de een informatiebijeenkomst plaats over de gang van zaken bij het beursfonds. Aanleiding is de kritiek van analist Roel Gooskens. Hij vindt dat Value8 de winst van de verkoop van bedrijfsonderdelen als bijzondere - want eenmalige - resultaat moet boeken. Value8 ziet dit als normale winst. Ook is er discussie over andere boekhoudpraktijken.

Met windmolens naar de beurs

Veel aandacht in Nederlandse kranten vandaag voor Sif, een windmolenonderdelenbouwer uit Roermond die naar de beurs gaat. Sif is vooral gespecialiseerd in het maken van de grote pijlers en verbindingsstukken voor windmolens op zee, schrijft Trouw.

Tot nu toe heeft Sif 1.400 pijlers gemaakt. Dat is ongeveer een derde van alle pijlers voor windmolenparken op zee. Het bedrijf stamt uit 1948 en richtte zich aanvankelijk op het bouwen van schepen en later op het maken van buizen voor de gasindustrie.

Bavaria wil meer en groter worden

Net zo veel aandacht in alle kranten voor bierbrouwer Bavaria. Het Noord-Brabantse bedrijf nam de Belgische brouwer Palm over. De verdere ambities van Bavaria zijn onderwerp van stukken, ook in de Volkskrant.

Om zich staande te houden is uitbreiding nodig, concludeert de krant. Anders kan Bavaria niet opboksen tegen de grote brouwers, met hun schaalvoordelen, als Heineken, Carlsberg en AB Inbev. Zoals de Volkskrant schrijft: “wil je succes hebben, dan moet je gulzig zijn.”