brieven

Luchtbel doorgeprikt

De Amsterdamse luchtbel is dit weekend doorgeprikt. En ere wie ere toekomt, PSV heeft het kampioenschap verdiend.

Ajax maakt het hele jaar al een matte indruk en dacht het nu op routine af te kunnen maken, maar de overtuiging van de kampioen was niet zichtbaar. Cocu en zijn mannen daarentegen hebben naar hun mogelijkheden gepresteerd, met hard werken als het nodig was en met een realistisch zelfperspectief. Bij Ajax ligt dat wel anders, maar Frank de Boer bleef bij hoog en bij laag volhouden dat het veldspel goed verzorgd was en de puzzelstukjes op hun plek moesten vallen. Als hij zou beamen dat Ajax gewoon niet goed genoeg is, zou mijn achting voor hem als coach met sprongen stijgen. Hopelijk vindt Frank de Boer volgend seizoen een nieuwe club waar hij weer met een frisse blik naar het voetbal kan kijken. Dat verdient hij. En Ajax moet maar eens heel diep in de spiegel gaan kijken want de club speelt als een beursgenoteerd bedrijf. En dat is geen compliment.

Leon de Winter

Israël opponeert ook

Leon de Winter schreef (7/5): „Er is geen andere internationaal gestructureerde beweging die het bestaansrecht van een staat op deze manier betwist. Alleen de Joodse staat kent een dergelijke oppositie”. Daar gaat hij wel erg makkelijk voorbij aan de minstens even felle oppositie van Israël tegen een Palestijnse staat. En ook aan het feit dat veel van de resoluties van de VN en UNHCR waar hij zo tegen te hoop loopt er niet zouden zijn als Israël dat verzet tegen een Palestijnse staat zou opgeven.

Mark Boon, Alameda (Californië)