Twee arrestaties na vondst doden Nijmeegs café

Maandag werden twee lichamen gevonden in Café Istanbul. De politie gaat uit van een misdrijf.

Omstanders praten in Malvert met de politie.
Omstanders praten in Malvert met de politie. Foto Paul Rapp / ANP

De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de vondst van twee lichamen in Café Istanbul in Nijmegen op maandag. De mannen van 36 en 42, die in de nacht van maandag op dinsdag werden opgepakt, worden verdacht van “moord cq. doodslag”, zegt de politie in een verklaring.

Na een tip van een voorbijganger werd in het café in de Nijmeegse buurt Malvert een eerste lichaam aangetroffen. Daarna vonden rechercheurs een tweede lichaam. Volgens de politie moet er vandaag meer duidelijk worden over de identiteit van de twee slachtoffers.

De omgeving van het café werd gisteren na de vondst afgezet. In de buurt ontstond wat onrust, zei een woordvoerder van de politie:

“Het is midden in een woonwijk. Bij Café Istanbul komen veel mensen met een Turkse achtergrond. Dan gaan geruchten de rondte en spelen emoties snel op. Maar we kunnen nog niets zeggen over de identiteit of de toedracht, dus we moeten eerst nader onderzoek doen.”