Trainer Kalezic weggestuurd door Roda JC

Er is een “onhoudbare situatie” ontstaan door een conflict tussen Kalezic en technisch directeur Ton Caanen.

Darije Kalezic.
Darije Kalezic. Foto ANP

Roda JC heeft zijn hoofdtrainer Darije Kalezic per direct op non-actief gezet. Aanleiding is de volgens de Limburgse voetbalclub “onhoudbare situatie” die is ontstaan door een conflict tussen Kalezic en technisch directeur Ton Caanen.

Kalezic zou met zijn commentaar op Caanen “de grens van het betamelijke hebben overschreden”, zo schrijft de club op de eigen website. De geboren Zwitser behoedde de Limburgers dit jaar voor degradatie; de ploeg eindigde op een keurige veertiende plek. Maar na de laatste competitiewedstrijd tegen Willem II, die met 2-3 verloren ging, liet de trainer zich laatdunkend uit over Caanen. Zo zou die “zijn hele leven niet in aanraking geweest zijn met het eerste elftal van een profclub”. Ook vroeg Kalezic zich af of de technisch directeur niet “te lang autoverkoper” is geweest.

Het boterde al het gehele seizoen niet tussen de twee mannen in dienst van Roda JC. In april wilde Kalezic niets zeggen over de stroeve relatie met Caanen, en waren er naar eigen zeggen plannen om “na dit seizoen te kijken hoe we Roda weer een stabiele club kunnen maken”. Kalezic was pas één seizoen coach bij Roda JC en had nog een contract voor een jaar.