Sinterklaas komt dit jaar aan in Maassluis

De landelijke intocht staat gepland voor zaterdag 12 november. De Sint kan rekenen op “een onvergetelijke ontvangst”.

Sinterklaas zet voet aan wal in Meppel.
Sinterklaas zet voet aan wal in Meppel. Foto Ferdy Damman / ANP

Sinterklaas komt dit jaar het land binnen via het Zuid-Hollandse Maassluis. De landelijke intocht staat gepland voor zaterdag 12 november, zo laat de organisatie dinsdag weten. De goedheiligman wordt op de kade ontvangen door burgemeester Edo Haan, die naar eigen zeggen “vereerd en blij” is met de komst van Sint en zijn Pieten.

Ook Sinterklaas zelf laat vanuit Madrid aan omroep NTR – die de intocht in beeld brengt – weten dat hij verheugd is met de keuze voor Maassluis, een stad ten westen van Rotterdam. Nadat de Sint en zijn gevolg aankomen met Pakjesboot 12 zullen zij een tocht door de historische binnenstad van Maassluis maken. Hij kan daar volgens burgemeester Haan rekenen op “een onvergetelijke ontvangst”.

Het is voor de vierde keer in acht jaar tijd dat Sinterklaas kiest om in Zuid-Holland aan land te gaan. In 2014 koos hij al voor Gouda en eerder vond de intocht al plaats in Dordrecht en Schiedam. Vorig jaar legde de stoomboot voor het eerst aan in Meppel. Net als voorgaande jaren doet Dieuwertje Blok verslag van de intocht.