A Syrian Love Story NPO 2, 22.55-23.55u.

Toen de Britse documentairemaker Sean McAllister in 2009 in Syrië kennis maakte met dissident Amer, wees nog niets op de Arabische lente die een paar jaar later zou opbloeien. Ragdha, de vrouw van Amer, zat op dat moment opgesloten als politieke gevangene, mede door een boek over haar verboden gevangenisliefde met Amer.

Ragdha en Amer leren elkaar kennen in een Syrische gevangenis, waar ze communiceerden door een klein gaatje in de muur. Na hun vrijlating trouwen ze en krijgen ze twee kinderen. Terwijl zijn vrouw gevangen zit, zorgt Amer in Damascus voor kinderen Bob (4) en Kaka (14). De drie vluchten naar een andere deel van Syrië zodra de burgeroorlog losbarst. Nadat Raghda vrijgelaten wordt, lijkt het leven zich ietwat te normaliseren.

Voor zijn documentaire A Syrian Love Story volgde McAllister het gezin vijf jaar lang. Als hij zelf wordt opgepakt, en de politie beelden van het gezin op zijn telefoon vindt, moet het gezin naar Frankrijk vluchten. Voor Raghda valt het nieuwe leven zwaar en de relatie lijkt de gespannen situatie niet aan te kunnen.