Column

De Thuiskok: Buffalo Chicken Wings

illustratie jet peters

Ik ben fan van kip en van kippenvleugels in het bijzonder. Amerikanen frituren die graag, maar dat is zo’n gedoe. Wat dat betreft doet Jord Althuizen, auteur van Smokey Goodness, het beter: hij bereidt ze op de barbecue. Met een beetje rauwkost en een blauwe kaasdip.

Maak een BBQ gereed voor indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 graden is bereikt. Roer voor de Blue Cheese Dip alle ingrediënten goed door elkaar. Doe de kippenvleugels in een grote mengkom en verdeel paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper gelijkmatig over de kip. Laat de geweekte houtsnippers uitlekken en voeg deze toe aan de gloeiende kolen. Leg de gekruide kip op de BBQ en sluit de deksel. Gril de kippenvleugels in circa 35 minuten totdat ze door en door gaar zijn en een mooie geroosterde kleur hebben. Was terwijl de kippenvleugels op de BBQ garen de bleekselderij en snijd deze in stengels van 8 cm lang. Maak de Buffalosaus door alle ingrediënten in een kleine steelpan op laag vuur te verhitten totdat de boter is gesmolten en alles goed is gemengd. Meng de kip zodra deze gaar is in een mengkom met de warme buffalosaus en zorg ervoor dat de kippenvleugels rondom goed met de saus bedekt zijn. Leg de kip op een schaal met de blauwekaasdip en garneer met de selderijstengels en worteltjes.