Bierbrouwer Bavaria neemt Palm over

In eerste instantie neemt Bavaria 60 procent van de aandelen over. Over vijf jaar valt Palm in zijn geheel onder Bavaria.

Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP

De Brabantse bierbrouwer Bavaria neemt de Belgische speciaalbiermaker Palm over. Dat maken de bedrijven dinsdag bekend in een verklaring. Bavaria neemt in eerste instantie een meerderheidsbelang van 60 procent in Palm Belgian Craft Brewers. In 2021 moet dit 100 procent zijn.

Met de overname hoopt Bavaria een grotere positie te verkrijgen op de speciaalbiermarkt. Onder Palm vallen onder meer de biermerken Rodenbach, Brugge, Steenbrugge, Cornet, Arthur’s Legacy en Estaminet. Met de overname verzekert Palm zich van toegang tot het internationale netwerk van Bavaria, dat met verschillende merken in 120 landen actief is.

Bavaria brouwt 6 miljoen hectoliter bier per jaar, Palm 1 miljoen. Palm blijft als Belgisch bedrijf bestaan en houdt een Belgische directie. In de raad van toezicht zullen Jan-Reinier Swinkels en Frank Swinkels van Bavaria zitting nemen.

Meer overnames op biermarkt

Het afgelopen jaar zijn er veel overnames gedaan. Zo kwam Grolsch in Japanse handen na de megafusie tussen SABMiller en AB InBev. Heineken versterkte ondertussen zijn positie op de Amerikaanse markt.