Twee doden ontdekt in Nijmeegs café

De politie gaat uit van een misdrijf, maar verdere details zijn nog amper bekend.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Lex van Lieshout / ANP

In een café in de Nijmeegse buurt Malvert zijn maandag twee lichamen gevonden, heeft de politie bekendgemaakt. Details over de identiteit van de doden of de toedracht van hun dood zijn nog niet bekend. De politie is nog bezig met onderzoek, maar gaat uit van een misdrijf.

De politie vond het eerste lichaam na een tip van een voorbijganger. Enige tijd later vonden rechercheurs van het team Forensische Opsporing een tweede lichaam. Volgens een woordvoerder is het gangbaar dat agenten bij een dergelijke vondst niet verder een gebouw in gaan om geen sporen te vernietigen.

Geruchten

De omgeving van het café is afgezet. Bij de linten ontstond enige onrust onder mensen die de doden vrezen te kennen, laat een woordvoerder weten:

“Het is midden in een woonwijk. Bij Café Istanbul komen veel mensen met een Turkse achtergrond. Dan gaan geruchten de rondte en spelen emoties snel op. Maar we kunnen nog niets zeggen over de identiteit of de toedracht, dus we moeten eerst nader onderzoek doen.”

De politie heeft een zogeheten grootschalig onderzoek ingesteld. Getuigen worden opgeroepen zich, al dan niet anoniem, te melden.